Beidzot ir pienācis ilgi gaidītais siltais laiks, kad var doties atpūsties pie dabas. Sarunas, sporta aktivitātes, saules baudīšana un, protams, ēdiens! Esot svaigā gaisā, cilvēks spēj apēst divreiz vairāk nekā iekštelpās, tāpēc pikniks bez ēdiena būtu gaužām neizdevies. Bet kas tad būtu jāņem līdzi un cik nopietni būtu jāsagatavojais, lai līdzi ņemamo lietu skaits nav par apgrūtinošu, vai tieši pretēji – kaut kas svarīgs atstāts mājās.
Viss būtu jāsāk ar ēdienkartes sastādīšanu atbilstošam skaitam cilvēku. Vēlams iekļaut svaigus dārzeņus un augļus, salātus un dažādas uzkodas, jo pikniks nav vienas ēdienreizes notiesāšana uzreiz, bet gan nesteidzīga un lēna našķošanās ap visu sagatavoto maltīti.
Uzkodas un svaigos dārzeņus var sagatavot uz vietas, izmantojot līdzi paņemto dēlīti un nazi. Šo pašu dēlīti ir iespējams izmantot servēšanai. Ļoti prakstisks ir Villeroy&Boch akācijas koka dēlītis, kuram izveidota sistēma, lai ēdienu sula notecētu īpaši izveidotajā detaļā. Sagatavotās uzkodas izvietojamas uz auksto uzkodu šķīvja Artesano vai uzkodu bļodā Artesano Provencal no Villeroy&Boch. Svaigos dārzeņus un uzkodas papildinās vairākas dažādu garšu mērces. Tās var novietot vienkopus, izmantojot Villeroy&Boch mērces bļodu komplektu. Tomēr, lai piknika dalībniekiem nav visu laiku jāsniedzas pārāk tālu, tad mērces var izvietot vairākās bļodiņās, kā piemēram, New Cottage mērces traukā, vai Quinsai Garden mērces traukā, kas lieliski papildina dabas ainavas.
Kā jau tika iepriekš minēts, ka uzkodas var sagatavot uz vietas. Arī salātus var pagatavot uz vietas. Tā būs lieliska saliedēšanās aktivitāte. Produktu griešanai var izmantot iepriekš aprakstīto dēlīti. Pagatavotos salātus var ievietot salātu bļodās. Lauku noskaņām derēs Audun bļoda (Villeroy&Boch, ar dabas skatiem – Amazonia (Villeroy&Boch), bet vienkārši balta – Papyrus no Rosenthal.
Mūsdienās būšana pie dabas vai arī vienkārši ēdienreize savā pagalmā neiztiek bez gaļas grilēšanas. Šo pienākumu parasti uzņemas ģimenes vīriešu kārtas pārstāvis, jo uzdevums gana atbildīgs un nopietns. Izcepto gaļu var pasniegt īpaši tam paredzētajā bārbekju šķīvī Artesano no Villeroy&Boch.
Esot pie dabas noteikti ikvienam pie maltītes gribas arī padzerties, tādēļ jārēķinās, ka katram cilvēkam līdzi varētu būt cita veida dzēriens. Bērniem dzērienu var pasniegt Boston ūdensglāzē no Villeroy&Boch. Šī glāze ir uz kājas, tādēļ to ir vieglāk noturēt rokās arī mazākiem bērniem. Tiem, kas pie gaļas vēlas uzdzert alu var piedāvāt Rosenthal diVino glāzi alum. Vīna cienītājiem var piedāvāt katram vīnam atbilstošu glāzi, baltvīnam Purismo glāzi no Villeroy&Boch, sarkanvīnam Drop glāzi no Rosenthal. Nedrīkst aizmirst par korķviļķi. Šim lieliski noderēs vīna komplekts no L'Atelier du Vin, kurā ir gan attaisāmais, gan aerators, gan korķis ilgākai uzglabāšanai.
Noderīgi padomi:
- Nedrīkst aizmirst par sērkociņiem.
- Lieti noderēs kāds silds pleds, kuru uzmest uz pleciem vakara pusē.
- Ja pikniks turpinās pēc saulrieta, tad nedrīkst aizmirst par svecēm.
- Patīkamākai sēdēšanai noderēs mīksts spilvens.
Ja plāns gatavs un cilvēki informēti, tad tikai atliek dodies pie dabas. Lai patīkamas maltītes, sarunas un lieliski pavadīts laiks!