Update cookies preferences

Daži padomi Yves Delorme veļas kopšanā

athena_1900_950_lit_ambiance_aqua

Yves Delorme apkopojis padomus, kā rūpēties par Jūsu gultas veļu un dvieļiem, lai gan ikdienā un uz ilgāku laiku gūtu labumu un maksimālu komfortu.

Vispirms daži vienkārši noteiktumi:
1) mazgājiet veļu veļas mazgājamā mašīnā, izņemot gadījumus, kad tiešām norādīta ķīmiskā tīrīšana (piem., stepētām segām un pārvalkiem, vilnas vai mohēras segām);
2) pirms pirmās lietošanas izmazgājiet gultas veļu un dvieļus;
3) mazgājiet Yves Delorme veļu atsevišķi no pārējās veļas, jo īpaši tādas, kas satur poliesteru. Poliesters satur vielas, kas piesaista dabiskās šķiedras, kas ietekmē tekstilizstrādājuma maigumu un elastību. Papildus veļa ar pogām vai rāvējslēdzējiem var ietekmēt to mazgāšanas laikā.
4) Izvēlieties mīkstu mazgāšanas līdzekli. Veļas mazgājamie līdzekļi ar balinošu efektu nav ieteicami krāsainai veļai, jo tie pakāpeniski izbalinās krāsas spīdumu.

Lai nodrošinātu Jūsu veļas ilgmūžību, ievērojiet šo franču tradīciju. Regulāri mainiet gultas veļu: viena skapī, otra gultā lietošanā un trešā veļasgrozā.

Uzmanību: daži kosmētikas vai matu līdzekļi satur oksidētājus (piemēram, losjoni vai krēmi, kurus lieto pūtīšu ārstēšanā) var izraisīt krāsas izmaiņas, jo īpaši uz zilas krāsas. Ja tiek lietoti tādi līdzekļi, tad noteikti ir jālieto spilvendrāna. 

Par saraušanos
Visas dabīgās tekstilmateriālu šķiedras nedaudz saraujas (aptuveni 4 - 8%, atkarībā no šķiedras). Kā arī jāņem vērā, ka mazgājot augstākā temperatūrā, saraušanās var palielināties. Tekstilmateriāli, kuriem jau ir veikta pirmā apstrāde, piemēram, galdauti vai dvieļi, parasti saraujas tikai līdz 3%.